Äpplet och Chokladen

Låt oss att säga att du är tillsammans med Äpplet, ni har ett bra stabilt förhållande med två friska barn. Precis så du vill ha det i livet. Du är lycklig. Äpplet har ett bra jobb och är den bästa pappan till dina barn. Ni bråkar aldrig.

En dag kommer Choklad och går förbi dig på stan. Han har rufsigt hår och uppknäppt skjorta och är svår att ta ögonen ifrån. Hans enda syfte är att förstöra ditt förhållande med Äpple och han gör det helt omedvetet. Choklad lever på andras begär och han förför dig med sin doft.

När du ser Choklad, är du redo att kasta Äpplet. Fastän du vet att Choklad inte är någon att satsa pengar på. Han kan inte behålla en partner, försvinner lika snabbt som han kommer och ger upphov till en berg o dalbana av känslor. Han är verkligen ingenting att ha!

Ändå väljer du att kasta Äpplet och gå hem med Choklad. Han smakar gott. Desto mer svårfångad han spelar, desto mer intresserad blir du. När du fått din första tugga kan du INTE sluta. Men det har sitt pris. Mellan varven är han slut och du blir frustrerad och arg och undrar varför han gör såhär mot dig. Men du stannar kvar. För den där känslan precis när du ska få din Choklad, ja den glömmer du aldrig.

Äpplet bönar och ber att du ska till komma tillbaka. Om inte annat för barnens skull.
Barnen? De hade du glömt bort!  Någonting med Choklad fick dig att glömma allt du någonsin trott på och hela ditt liv med Äpplet.

Du kastas mellan olika känslor.. men en dag är du bara så trött på hur Choklad behandlar dig och får dig att må. Där och då inser du att Äpplet aldrig någonsin skulle behandla dig på det sättet. Han har alltid fått dig att må bra, även om han ibland är lite sur. Du väljer att komma hem igen.

När du väl är hemma så säger Äpplet:
– Vem är du?
Det är jag, din Mandarin!
– Du är ingen Mandarin – du är en vattenmelon! Vad har Choklad gjort med dig?

Du sätter dig ner på stolen och börjar gråta. Du inser där och då att du varit i Chokladens våld så länge att din egna man inte ens känner igen dig. Du är inte längre hans Mandarin utan någon du själv inte känner igen i spegeln. Du är en Vattenmelon. Allt på grund av att du träffade Choklad den där dagen och inte kunde hålla dig undan. Du agerade på dina känslor istället för att hantera dem..

Äpplet och Chokladen är första delen av min nya serie i “känsloätande”.  Varje Söndag publiceras en Ny del.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>