IMG_7788

Isabella kämpar med sin diabetes typ-1

Isabella berättar:

“Mitt namn är Isabella och den 10:e januari 2014 blev jag diagnostiserad med diabetes typ 1. Då sjukdomen är extremt kost beroende och krävande när det gäller mat och rutin så kämpade jag med att förhålla mig till de krav sjukdomen ställde. Till slut blev det för mycket och hjälp behövdes, då hittade vi Linn. Jag hade ett tydligt mål som jag la fram till henne, därefter var det bara att köra.

Med de krav diabetes ställer och den intensiva vardag jag hade så fick jag och Linn tillsammans skapa ett träningsprogram och kostschema som dels tillfredsställde de krav diabetes ställer samt tål min vardag; helt ovetande om vad som funkar just för min kropp.

Den första veckan gick det förvånansvärt bra och allt kändes som en dans på rosor, men de veckor som följde blev tunga och sega. Jag kämpade på så gott jag kunde, gympade flera gånger i veckan och bevakade kosten, ändå kändes det inte som resultaten kom. Linn var snabb på att lösa det och tillsammans hittade vi alternativ som min kropp svarade på och som gav resultat. Vi insåg att mängden muskler som byggdes under träningen vägde ut den vikten jag inte förlorade. Vi förstod att för just min kropp, och min diabetes, passade det bäst att strikt fokusera på en begränsad kost, fylld med godsaker och mycket mindre kolhydrater och kalorier.

Under tiden jag begränsade mitt kolhydrat och kalori intag, mådde min diabetes plötsligt mycket bättre, alla värden låg inom rätt område och min kropp kändes betydligt mycket friskare. Efter en extremt kämpig, tjatig och utdragen period klickade det plötsligt och vi körde på tillsammans strävandes mot mitt mål.

Under tiden har jag fått en helt ny förståelse för min sjukdom i samspel med min kropp. Målet nåddes och jag är extremt nöjd med det jag och Linn, tillsammans har lyckats uppnå.

Jag ska se till att behålla det vi har åstadkommit och träffa Linn regelbundet, då det jobbet vi har gjort inte kommit lätt. Jag är extremt tacksam över de stöd Linn bidragit med. Att ha någon annan som säger hur och vad du ska göra för att nå det du vill är en sådan extrem hjälp när huvudet har fullt upp med annat i vardagen. Det var långt ifrån lätt men det var värt det tusen gånger om. Tack Linn!”

IMG_7789

Period: dec 2016 – juni 2017 (11 veckor)
Vikt: -7 kg
Byst: -7 cm
Midja: -10 cm
Stuss: -6 cm
Lår: -6 cm
Arm: -3.5 cm
Totalt: -32.5 cm
Fett: -5.5 % 
Procent av kroppsvikt: -11 %

IMG_7790

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>