img_4896

Anders gick ner 40kg

Period: 23 veckor
Vikt: -39.8 kg
Byst: -19 cm
Midja: -42.5 cm
Stuss: -15 cm
Lår: -10 cm
Arm: -4 cm
Totalt: -90.5 cm

Fett: -27 %
Bukfett: -14 %

img_4898

Anders berättar:

Det började våren 2016 med en hälsoundersökning på Sophiahemmet som slutade i blodtrycksmedicin och lite höga värden på typ allt. Det var då jag ville ta tag i övervikten, jag vägde då ca 136 kg och läkaren tyckte att det var dags att göra något. Så jag fick någon dietist som skulle hjälpa mig med kosten och de la upp ett schema för hur det skulle se ut.

Men så fick jag reda på att Linn skulle köra igång med ett viktprogram som hette Mission Extreme Makeover, min kompis sa att hon var jätteduktig och att hon hade varit PT åt några andra gemensamma vänner. Så jag tog kontakt med Linn och kom med i gruppen.

Jag hade redan då gått ner ca 6 kg och vägde 130.6 kg första dagen hos Linn tror jag.

Sen gick det med en ruskig fart och jag gick in för hela konceptet och körde verkligen 100% efter kostschema, inget fusk!  Och de dagar som jag inte tränade med Linn så tränade jag själv, i princip varje dag i 10 veckor. Jag tog milslånga promenader varje dag och började köra lite på gym och lade även in ett badmintonpass i veckan.

Dom första veckorna så gick jag ner ca 4-5 kg  i veckan och det var det som gjorde att jag vart så sporrad och peppad att vilja gå in för det ännu hårdare. Det var så klart lite jobbigt i början med kosten, det var ju trots allt mitt i semestern med allt grillande och kompisar som drack öl i solen. Men det var inte jobbigt när man märkte av resultatet så tydligt.

Så efter 10 veckor med Mission Extreme Makeover så hade jag gått ner 27 kg tror jag att det var. Helt sjukt!

Efter de 10 veckorna så kände jag mig helt snurrig och konstig efter varje träningspass och sökte upp Sophiahemmet igen. Dom konstaterade att jag hade ett för lågt undertryck och jag skulle sluta med min blodtrycksmedicin och allt värden var nere på normalt. Det känns sjukt bra att ha tränat bort medicinen.

Eftersom jag vann Mission Extreme Makeover 2016 så var priset en fortsättningskurs på ca 10 veckor till. Nu har de veckorna också gått och jag har gått ner 40 kg totalt på 23 veckor, och väger idag ca 90 kg.

Jag är så nöjd med att jag har gjort det här och jag mår så mycket bättre och orkar mer och tycker att det är superkul att träna. Jag har fått rutin på min träning och går på gymmet ca 5-6 dagar i veckan och längtar tills nästa träningspass.

Det var lite om mig och min vikt och träningsresa, hoppas att jag har inspirerat någon att ta tag i sin vikt också.

Tack Linn för all hjälp, det har varit grymt. / Anders”

img_4897

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>