”Currysås med kyckling/ räkor”

Stek upp strimlad kyckling tillsammans med hackad röd lök eller purjolök och finhackad morot i teflonpanna ( eller i lite olja), tills kycklingen får färg. Tillsätt laktosfri matgrädde/ Creme fraiche (15%) eller Imat (13%) samt curry, svartpeppar, vitpeppar och lite citronsaft/ lime och låta sjuda på svag värme i 10-15 minuter.

Om du föredrar tunnare sås, använd iMat eller (laktosfri) matlagningsgrädde 13-15% istället för Creme fraiche 15%.

Du kan, om du vill, välja att äta moroten råriven, istället för i grytan. Du kan även byta ut citron mot Lime.

Om du väljer att göra Currygryta med räkor, så brukar jag först tillaga såsen och när den är klar tillsätter jag räkorna, för att värma upp dem lite.  Denna rätt går snabbare att tillaga.

Tillagningstiden beror på hur mjuka du vill ha grönsakerna – jag gillar när morötterna är lite ”knapriga”.

Servera med kokt ris och blomkål eller enligt anvisningar på kostschemat. 

6 portioner:
Räkor ( skalade) 600g
Creme fraiche 15%  5dl eller iMat (13%) 550 ml
Morot 200g
Purjolök 80g
Rapsolja 1 msk
Långkornigt ris/ Råris 3 dl okokt
Blomkål 600g

Kcal per portion: 420
K: 43g
P: 24g
F: 16g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>