Policy vid förkyldning samt pencillinkur

Kom ihåg att aldrig riskera någon annans hälsa genom att komma och träna när du är förkyld, hostar eller har feber.  Du kan ta coronatest men kom ihåg, alla förkyldningar är smittsamma.

En dubbelvaccinerad person kan bli sjuk men utan att tillståndet blir livshotande, det bryter ut som en vanlig förkyldning.

Respektera varandra. Vissa personer klarar inte av förkyldningar på samma sätt som du kanske gör. Själv får jag lunginflammation av minsta förkyldning, kan delvis ha att göra med min astma.

Det är tråkigt att vila från träningen MEN det är inte läge att vara egocentrisk – är man sjuk eller det minsta förkyld så stannar man hemma.

Om du går på antibiotika så bör du inte anstränga dig alls. Lätta promenader är helt okej. Att träna under en pencillinkur skadar inte kroppen, men däremot kan infektionen förvärras och spridas till andra delar av kroppen.  Träning ger sämre effekt om du inte är frisk och du riskerar att bryta ner muskelvävnad. Med andra ord, du behöver vila för att återhämta dig från infektionen.

Ta hand om dig själv och dina medmänniskor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>