777261ED-2085-4B72-B4A7-2C8294C3739C

Tonfisk och Hallongrottor

Jag tänkte skriva lite om min kost just nu och om min bakgrund. Jag räknar aldrig på vad jag äter om jag inte ska ner i vikt av någon anledning. Jag äter när jag blir hungrig och hungrig är jag hela tiden. Jag tränar styrketräning 60-90 min per dag, fem dagar i veckan och jiujitsu 2-3 pass i veckan, en bra vecka.

Räknade lite på mitt intag för några veckor sedan. Jag var nyfiken eftersom jag gått ner massor i vikt på sistone. Troligen på grund av all benträning (rehab.)

Jag äter mellan 2500-3000 kilokalorier på en dag. Det har blivit tonfiskröra med risnudlar till lunch väldigt ofta, eftersom det är sjukt gott och enkelt. 40% av intaget kommer från fett ( majonnäs, Oliver, avokado, makrill, rapsolja). På kvällen kan det bli lite ”vad som finns”, enda kravet är att det ska gå snabbt. Brukar bli nudelbowl med räkor och avokado eller om jag är väldigt hungrig kalkonköttbullar med risnudlar.

F349D98D-F584-480B-B4BA-B773B1EFEC26

3000 kilokalorier låter ju mycket för någon på 55 kilo, men det är vad jag går runt på och BEHÖVER. Har en ganska stabil vikt på 55kg nu, förra året vägde jag runt 57.

Kolhydraterna intas primärt till lunch och middag. Mellanmålen består till största delen av protein, Oligo bar och proteindrinkar men även makrillknäcke. Ibland någon banan. Min frukost är oftast väldigt lätt eftersom jag tränar tidigt på förmiddagen. Lunchen blir desto större. Middagen blir största måltiden.

362ECB22-CFEA-4B72-8A25-AFACD65EC05A

I min uträkning ovan så har jag inte tagit med allt gott under PMS. För ja, jag är mänsklig och jag kan äta sånt utan dåligt samvete och utan att det påverkar min vikt mer än tillfälligt. Jag gillar framförallt kanelbullar och kakor. Hallongrottor är helt klart en favorit. Sådana stora från ”Bake My Day”. (Ja det är en viktig detalj). Men ärlig talat så har jag PMS minst två veckor i månaden och jag kan käka bullar vilken dag som helst. Eller ett paket kolasnittar på 900 kilokalorier. Jag ( läs kroppen) har liksom ”råd” med det.

Om ni orkar läsa hit så fortsätt. Det finns en poäng i allt det här. Är det inte allas dröm att kunna äta ”vad de vill” utan att det påverkar vikten? Något som för de flesta, känns väldigt avlägset. Nu säger jag inte att det är hälsosamt att bara äta skit, för det är det verkligen inte. Men själva tanken om att inte behöva förbjuda oss sådant vi vill ha. Någonstans är det dit vi vill.

Det handlar om att skapa rätt förutsättningar för kroppen. En stabil förbränningsmotor som styr allt automatiskt. Så vi inte behöver tänka. Svaret är styrketräning. Desto mer muskelmassa, desto högre förbränning har du dygnet runt. Jag började bygga muskler när jag var 16 år och har ALDRIG slutat träna. (Mer om det i kommande inlägg.) Det handlar inte om vad du har, utan vad du gör med det.

Träningsvideo från 25/5-22

Jag har dock blivit varnad att jag närmar mig 40 och kommer förfalla helt samma dag! Det var ett helt seriöst påstående. Jag får väl passa på att njuta ett halvår till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>