Ibland är det bra att skifta fokus

Det är ett annorlunda samhälle vi lever och tillvaron har förändrats för så många.

För mig drog det igång i Juni med massor av fler klienter och det har hållit i sig, vissa dagar är jag helt fullbokad. Vilket är rätt galet. Mycket (tror jag) är tack vare mitt privata gym, där man tränar en person i taget. Corona-vänligt.

En tråkig sak är att jag INTE längre kan göra det jag lever för – att TÄVLA i Brasiliansk Jiu Jitsu.  Att träna utan mål är som att andas utan syre. I min värld är det totalt jävla omöjligt.

Eftersom jag är en person som DRIVS av mina MÅL så har mitt fokus skiftat mer till styrketräningen, där man ALLTID kan jobba mot mål- styrkemässiga och fysiska, pandemi eller inte.

Dessutom har det fungerat bättre med tanke på allt vabbande senaste månaden. Två som dragit ut tänder, infektion, medicinering, ny operation och ja tvätta rent och se till att det läker. Jag kan inte vara hemifrån i tolv timmar och samtidigt ta hand om mina barn eller säga att de betyder mer för mig än något annat. Det är lite motsägelsefullt. 

Jag har ju alltid älskat muskler och det har alltid varit något jag identifierat mig med. De finns där och har funnit där länge, oavsett hur hårt jag tränar. MEN jag har aldrig på de senaste sju åren sett styrketräning (för egen del) på något annat sätt än i skadeförebyggande syfte.

Förrän nu. Det är en ny (gammal) sida av mig som kommit fram nu och det har visat sig att jag fortfarande har en kärlek för styrketräning. Samtidigt känner jag att jag kommer närmare mina klienter, jag kan skapa repore på ett helt annat sätt än tidigare.

Mina klienter utvecklas mer än någonsin och ”Tavlan” med Chins och armhävningar har varit en bidragande faktor. Jag har en del tävlingsinriktade klienter och det första de gör när de kommer in är att kolla dagen resultat och ge sig fan på att slå det 😂

Jag har INTE slutat träna jiujitsu, som min man/ tränare verkar tro. Jag har bara skiftat mina prioriteringar tillfälligt på ett sätt som gynnar mig, mina klienter och min familj.

Jag säger det igen. Att träna utan mål är som att andas utan syre. Som att köra bil utan bensin. Som att gå utan ben. Ja ni fattar nog nu. 😎

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>