6746BA42-6B87-4AE0-99CE-E29060A26FE0

Att se till individen

Alla vi människor är olika. Vi har olika behov och förutsättningar. När det kommer till träning så är det extra viktigt att arbeta med obalans och svagheter.

Något gemensamt för de flesta är det faktum att man är starkare i höger arm om man är högerhänt och vice versa. När du ska börja gå framåt, vilket fot börjar du med? Svaret är oftast höger. Höger sida är dominant hos de flesta av oss.

Vi behöver rent generellt förbättra hållningen och stärka rygg och core. Hitta och aktivera musklerna kring våra skulderblad. En annan sak är att man tränar rumpa så har framsida lår en tendens att vilja ta över arbetet. Vi behöver lära oss hitta och aktivera sätesmusklerna, för att få det resultat vi är ute efter.

Det här är vad vi vet, som kan ses som utgångspunkt. Allt annat är individuellt. Försök aldrig att kopiera en annan persons träningsprogram eller upplägg.

Det handlar om vad DU behöver arbeta på, utifrån vad DU är kapabel till. Det handlar om ålder och erfarenhet. Om fysisk kapacitet, skador och smärta. Om ambition och hur mycket tid du vill investera.

Ett träningsprogram har så många aspekter och det är först när vi tar med allt i beräkningen, som vi kan optimera resultatet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>