Motgångar är utveckling

Allt vi gör, gör vi för att skapa en känsla, för att må bra och undvika smärta. Vad vi än strävar efter så är målet i slutändan lycka.

De flesta oss har en drivkraft, ett mål, en plan. Utan en drivkraft skulle vi inte agera. Vi skulle inte prestera i sammanhang som är viktiga för oss. Vi skulle inte känna glädjen över att ha lyckats med någonting. Vi skulle heller inte utvärdera våra misstag. Sträva efter att bli bättre. Eller köra upp fem gånger om vi inte verkligen ville ha det där körkortet.

Ibland kan målet kännas långt borta. Fokusera inte på hur mycket som krävs av dig för att komma dit. Fokusera på ditt mål, dit du vill, så kommer allt längs vägen vara värt det.

Ingen, och då menar jag INGEN är motiverad till att träna varje dag. Speciellt inte utan ett syfte. Sätt upp mål, följ upp och utvärdera, det är något som faktiskt fungerar.Var konsekvent och ärlig mot dig själv. 

Ofta krävs en rejäl motgång för att man ska hitta till och jobba med sin inre styrka. Något som tvingar dig att agera. Alla utmaningar vi står inför är en del av processen, en del av livet. Utan de skulle vi stå och stampa på samma plats.

Jag skadade mitt knät i december så jag har spenderat tre månader med rehab. Det gav mig en enorm disciplin och jag sköter all träning bättre. Jag har tränat ben och balans på ett sätt jag inte hade gjort annars. Mina premenstruella problem har dessutom blivit bättre för att jag har blivit starkare i muskler som tidigare skapat problem.

För att ha disciplin ( att agera) så behöver man ha tillräckligt starka anledningar. Vad betyder det för dig att ta dig ur din motgång, lösa problemet? Den starkaste drivkraften för mig är att kunna träna ordentligt för att kunna tävla snart igen. För att det är JAG. Jag behöver det tävlandet ger mig. Vad det gör med mig. Hur det utmanar mig och får mig att känna.

Min STANDARD är en KÄNSLA och en process som jag inte vill leva utan. Det är en fristad där alla känslor och uttryck har sin plats. Där tårar är naturligt. Där min prestation definieras av min förmåga att lita på mig själv. Min förmåga att klara mig själv. Min förmåga att hantera det jag tänker och känner. Där jag oavsett om jag lyckas eller inte, uppskattar, lär mig och utvecklas. 

En känsla svår att beskriva har nog äntligen fått ord.

Kom ihåg att vi växer med varje motgång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>